Advertentieblok

Home > Informatie > Over Weerstation Denderstreek
Informatie over Weerstation Denderstreek
Aangezien het weer dat we op TV en in allerhande andere media te zien of te horen krijgen wel eens kan verschillen van het extacte weertype in onze regio, was er nood aan een website die de mensen het huidige weerbeeld en de voorspelling van het weer uit zijn eigen regio aanbood. Initieel werden weertoestellen zoals WXR Cresta aangekocht, maar momenteel voorziet de meest professionele weertoestellen (Davis Vantage) onze bezoekers van de juiste en accurate weerdata.

Weerstation Denderstreek werd in 2009 opgericht onder de naam Weerstation Denderleeuw. Na enkele malen te verhuizen veranderde de naam van weerstation Denderleeuw naar weerstation Erpe-Mere en tenslotte opnieuw naar weerstation Denderstreek met live gegevens uit Denderleeuw maar ook regendata en voorspellingen voor andere gemeenten uit de Denderstreek.
In november 2011 werd er een volledig nieuwe website online gezet waarbij de mogelijkheden tot uitbreiding en verbetering naar de toekomst toe verzekerd werden. Sinds de overschakeling naar weerstation Denderstreek, voorziet onze website nu ook nuttige weerinformatie voor alle gemeenten uit de Denderstreek. Hierdoor kunnen we een groter aantal mensen een juister weerbeeld voor hun regio voorschotelen.

Gebruikte toestellen:

Sinds maart 2012 maakt weerstation Denderstreek voor de data uit Denderleeuw gebruik van de nieuwste en de meest accurate toestellen voor weeramateurs. Met een Davis Vantage Pro Plus (inclusief solar en UV sensor) zorgen we voor zeer juiste en correcte data. In de toekomst is het ook de bedoeling om voor de landbouwers een apart onderdeel te maken waarbij we temperaturen tot op bladniveau en 15 cm onder de grond zullen kunnen waarnemen.

De Vantage Pro 2 Plus bestaat uit maar liefst 5 sensoren. Zo bevat dit weerstation niet alleen een barometer en meters voor de temperatuur en de luchtvochtigheid, maar ook 5 fysieke sensoren waaronder een wind-, regen-, thermo-hygro meter en ook een UV- en zonnestralingsmeter.

Anemometer (windmeter)
Meet zowel de windsnelheid als de windrichting en is gefabriceerd van robuuste componenten die bestand zijn tegen de zwaarste stormen maar registreert ook zonder moeite de kleinste windvlagen. De meter is in de windtunnel getest en kan snelheden tot 290 kilometer per uur weerstaan.

De regenmeter
Deze sensor is uiterst precies, voldoet aan de richtlijnen van de Wereld Meteorologische Organisatie en meet de regenval tot op 0.2 millimeter nauwkeurig. Het model heeft een zelf-legend reservoir, is vervaardigd van aluminium, bestand tegen corrosie en is laser gekalibreerd.

Thermo-hygrometer
Meet zowel de temperatuur van de lucht. de bodem en de watertemperatuur. De hygrosensor meet uiteraard de luchtvochtigheid maar kan daarnaast ook het dauwpunt meten.

De UV meter
Het weerstation meet ook de huidige UV-index (de hoeveelheid ultraviolette straling in het zonlicht) en de UV-dosis (deze zorgt voor de af-doding van micro-organismen en is gebaseerd op de dosis UV-licht)

Zonnestralings meter
Buiten alle vorige sensoren meet ons weerstation ook de zonnestraling en de zonkracht. Zo weet het weerstation perfect welk weer het op dat ogenblik is (is het bewolkt of zonnig, enz..)

Tip
Weerstation Denderstreek:

Contact

Steunen/Reclame

Regen / sneeuw radar
regenradar
Wolkenradar
wolkenradar